ניצן טביב עיצוב תעשייתי המכון הטכנולוגי חולון

תערוכת הסיום של בוגרי התואר הראשון בפקולטה לעיצוב

4-10 ביולי המחלקה לתקשורת חזותית, 14-22 ביולי המחלקה לעיצוב תעשייתי והמחלקה לעיצוב פנים

הכניסה חופשית

 

 

המכון הטכנולוגי חולון HIT, יפתח ב- 4 ביולי את תערוכת הבוגרים של הפקולטה לעיצוב לשנת 2022.

בתערוכה יציגו כ-160 בוגרות ובוגרים תואר ראשון במחלקה לעיצוב תקשורת חזותית, במחלקה לעיצוב תעשייתי ובמחלקה לעיצוב פנים. תערוכת הבוגרים של הפקולטה לעיצוב היא תמיד חגיגת עיצוב מרתקת המסכמת ארבע שנות לימוד אינטנסיביות מאתגרות, של רכישת כלים וגיבוש נקודות מבט.

"אומרים שיש 3 כללים לעיצוב טוב, אבל אף אחד לא יודע אותם", אומר פרופ' דודי ראב"ד, דיקאן הפקולטה לעיצוב במכון, "אנחנו מאפשרים לכל סטודנט בפקולטה למצוא את שלושת הכללים שלו, תוך התחשבות בעובדה שעיצוב נעשה על ידי בני אדם, לרווחת בני אדם".

התערוכה של המחלקה לתקשורת חזותית תתקיים ב- 4-10 ביולי, בה יציגו 61 סטודנטים.

"התערוכה השנה מציגה מגוון רחב של תכנים ופלטפורמות בהם בחרו הסטודנטים להתנסות ולעסוק.

מצד אחד’ הסטודנטים עסקו בקלאסיקה וביסודות של עולם העיצוב – מעיצוב ספרים, מיתוג  אריזה, אנימציה ועד איור קלאסי ומהצד השני, שילבו מערכות חדשניות, טכנולוגיות ומשחקים ועד מציאות וירטואלית, אינטליגנציית מכונה. לא מעט מהם מטפלים במעבר בין העולם הפיזי לווירטואלי והעיסוק בפיתוח זהות דיגיטלי וההשפעות של השינויים הטכנולוגים על התנהלות היומיומית האנושית", אומר צחי דינר, ראש המחלקה לעיצוב תקשורת חזותית. מרשים לראות השנה את השימוש של הסטודנטים בפיתוח חוויה הוליסטית, המשתמשת במרחב לתצוגה, לתכנון והקמת מיצגים, חוויות המבקשות לצאת מהמסך השטוח.
בין הפרויקטים ניתן לראות את עבודתו של עינב כרמי RE : PLATE  ;קמפיין מבוסס ממשק, אשר מאתגר את המשתמשים לשנות את צריכת המזון שלהם על מנת להפחית את ההתחממות הגלובלית. באמצעות סריקה פשוטה של חשבוניות קניות אוכל או טייק אוווי, האפליקציה תוכל לזהות את הצריכה של המשתמש ולייצר שינויים עבורו ועבור כדור הארץ. אופק אלקיים יצר בעבודתוTHINGS  מוזיאון דיגיטלי המציג חפצים יומיומיים, בעלי ערך סנטימנטלי. אפליקציית המוזיאון המאפשרת לשמור את הזיכרונות דיגיטלית ולשחרר אותנו מחווית האגרנות ומהחפצים הפיזיים. גאיה גרינברג  יצרה ב"על הדרך" משחק איסוף, למובייל בשילוב AR  שמתבסס על שמות רחובות בישראל ומציעה חלופה אקטיבית וחוויתית ללמידה מסורתית בה הטון והשפה העיצובית נוצרו בהשראת תרבות הרחוב: אומנות גרפיטי ומוזיקת פופ וראפ ומעיין קופלבצקי יצרה ב-  The Collective Unconscious מיצג המציג פרשנות ויזואלית לחלומות בעזרת בינה מלאכותית כביטוי לתת מודע קולקטיבי.

 

התערוכה של המחלקה לעיצוב תעשייתי תתקיים ב- 14-22 ביולי,  בה יציגו 45 סטודנטים.

"תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב תעשייתי מקבלת השנה צביון ייחודי" אומר עופר זיק, ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי, "תוצרי הסטודנטים השנה משקפים במידה רבה שינוי בתחומי העניין והמיקוד שלהם, לצד מוצרים שהיינו מורגלים לראותם בפרויקט הגמר, צמחו מוצרים בעלי אימפקט משמעותי ואמפתיה לחברה, לסביבה ולאינדיבידואל. הדבר משקף את העובדה כי מחזור הסטודנטיות והסטודנטים שמסיים את התואר השנה, חווה לימודים שונים מאוד מקודמיהם.

מגפת הקורונה אילצה אותנו כמחלקה לפתח שיטות לימוד חלופיות, שכן, לימודי עיצוב מוצר מרחוק, הם כמעט אוקסימורון.

בין העבודות בתערוכה, הפרויקט של עופרי שפירא "משב", מערכת אוורור לבישה, שהשאלה העומדת במרכזו היא – מה נלבש בעוד 15 שנה עם עליית הטמפרטורה בעקבות משבר האקלים. משב מציע מבט חדש על הביגוד העתידי שלנו שיחזור לפונקציה הבסיסית ביותר שלו – הגנה. הבגד שואב השראה מהגלבייה הבדואית, ששימשה את החברה הבדואית במזג האוויר הקיצוני של המדבר במשך אלפי שנים. השמלה היא החלק הארכיטקטוני במוצר, המבנה שלה מבוסס על אפקט הארובה, אוויר חם עולה למעלה ומייצר סירקולציה של אוויר בבגד. החלק העליון, הוא החלק האלקטרוני, אליו מחוברת מערכת איוורור המשלימה זרימת אוויר אפקטיבית לאזור הצוואר והראש. עבודתה של זאבי נועה Specu.La , עוצבה במטרה לשפר את החוויה של נשים במהלך בדיקה גניקולוגית. זהו ספקולום (מכשיר המשמש לבדיקה הגניקולוגית) המאפשר למטופלת לתפעל אותו בעצמה. המטופלת יכולה לבחור בין אם היא רוצה להשתמש בו או שהרופאים יעשו זאת. בזכות Specu.La המטופלת יכולה לחוות יותר שליטה וכך להפחית את החרדה והכאב הנגרמות מהבדיקה. עומרי שטיינמץ עיצב אמצעי שליטה ותצוגה עילית לחליפות עבור חליפות חומרים מסוכנים. המערכת מותאמת ארגונומית לשימוש עם ציוד מיגון אישי מסורבל ומגושם, ומאפשרת תצוגת מידע פשוטה ושימושית עבור המשתמש בחליפה.

שלום רם – עיצב פרוטזה לקטיעה מעל הברך המיועדת לפליטים ולקטועים ממדינות עולם שלישי. הפרוטזה מתוכננת לייצור המוני בסדרות גדולות בכדי להוריד את עלויות הייצור והתמחור שקיימים כיום בפרוטזות. הפרוטזה היא אוניברסלית ומתכווננת לפי גדם המשתמש וברת תיקון והחלפת חלקים במידת הצורך.

 

התערוכה של המחלקה לעיצוב פנים תתקיים ב- 14-22 ביולי,  בה יציגו 60 סטודנטים.

"אנחנו שמים כמטרה לכוון את בוגרי המחלקה למציאות מתפתחת ומשתנה תדיר בסביבה הבנויה, הכפרית והעירונית", אומר אודי קרמסקי, ראש המחלקה לעיצוב פנים, "כאשר התכתיב הסביבתי אקולוגי מורה על מציאת שימושים חדשים למבנים קיימים, כאשר צפיפות ואופן מחייה באזורים שלמים בסביבות המגורים שלנו משתנה במהירות גוברת, כאשר דפוסי מחייה, תרבות ומסחר מקבלים פנים חדשות, אנחנו שם בקנה המידה הגדול של חשיבה פרוגרמאתית, ובקנה מידה מקומי וקטן יותר של הטיפול בחלל, בסביבת המשתמש, בחומרים ובטכנולוגיות".

בין העבודות שמוצגות בתערוכה, הפרויקט של גל רובין – המחיה מחדש את יקב ראשון לציון והפיכתו למרכז תרבות ופנאי בנושא היין. הפרויקט עוסק ביצירת פונקציות חדשות במבנים לשימור במטרה להנגיש את תרבות היין.

הפרויקט של יאיר אטיאס – מקום לזיכרון  A trail of a memory המתקיים בבית הקברות הישן של תל אביב ב-3 מפלסים שונים העוסקים במונח ובחוויה של זיכרון: מתחת לאדמה-טקס קבורה חדש, במישור

ה-0.0 מוזיאון פתוח בתוך החומה שמציגה את סיפורי הנקברים, ובמפלס חדש מעל בית הקברות כמקום שמגשר בין בית הקברות לעיר. הפרויקט בוחן שאלות על המרקם והאיזון שבין האדם לטבע, והיחס בין המבט הקדום (לכאורה) של האדם הילידי אל מול המבט של שתי נשים צעירות; המעצבות במרחב העירוני העכשווי.

הפרויקט של יובל בן עובדיה – עוסק במרחב הבין בנייני בחברה החרדית בבני ברק במרבית בנייני העיר ניתן לראות תוספות בניה לא חוקיות או בטיחותיות, מטרת הפרויקט הייתה להבין למה הן משמשות ומאיפה נובע הצורך בהן. יובל הכין קונסטרוקציה העשויה מוטות ברזל ופלטות עץ שבנויות מיחידות ומקיימת פונקציות שונות ומשתנות. היא עומדת במרחב בין שני בניינים ומשרתת את הדיירים בהתאם לצורך. ישנם 3 פונקציות עיקריות – שינה, מכירה וחגיגה. הן מגיעות כערכות ויכולות להתלבש על כל יחידה או מספר יחידות. גל חסון ונועה פדידה מציגות את ׳האסלה של אפלטון׳  |  בתי המערות׳ של המאה ה-21, הפרויקט מציע תכנון תערוכה ופביליון המציגים סדרות של ריהוט ואלמנטים לחדרי רחצה שעוצבו מתוך בחינת אידאות קיימות וחדשות במרחב המגורים של המאה 21 ומתייחס למתח במערכת היחסים בין הטבעי למלאכותי. הפרויקט בוחן שאלות על המרקם והאיזון שבין האדם לטבע, והיחס בין המבט הקדום (לכאורה) של האדם הילידי אל מול המבט של שתי נשים צעירות; המעצבות במרחב העירוני העכשווי.

 

HIT מכון טכנולוגי חולון, HIT מכון טכנולוגי חולון נוסד ב- 1969 והינו מוסד אקדמי ציבורי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג). המכון עוסק בתחומי המדעים, הנדסה, טכנולוגיה, רפואה דיגיטלית, עיצוב, ניהול טכנולוגיה, טכנולוגיות למידה, ועוסק במחקר עיוני ויישומי, מתוך ראייה רחבה ורב-תחומית של הטכנולוגיה המתקדמת – מהיבטיה המדעיים המקצועיים, הכלכליים והתרבותיים. המכון מכשיר אנשים לתחומי המדע, היי-טק, הנדסה, ניהול טכנולוגיה, עיצוב בעלי יכולות גבוהות, המשתלבים בתום לימודיהם בעמדות מפתח בתעשיות הידע, ומצעידים קדימה את התעשייה ואת הכלכלה.

הפקולטה לעיצוב ב-HIT מכון טכנולוגי חולון חוגגת למעלה מ-50 שנות יצירה במהלכן רשמה הישגים יוצאי דופן בארץ ובעולם. עיצוב הינו חלק בלתי נפרד מהתרבות האנושית; הוא יוצר את הסביבה בה אנו חיים ומכתיב במידה רבה את האופן בו אנו חווים אותה. המעצב הוא זה שמתווך את המפגש הזה בין האדם לסביבתו ולוקח חלק פעיל בהבניה, יצירה והעשרה של אותה סביבה. שיטת ההוראה הייחודית של הפקולטה, המשלבת בין hands-on design לבין לימודי עיצוב בסטודיו ולימודי תיאוריה מעולים בשילוב טכנולוגיה, מציעים לסטודנטים תמהיל ברמה אקדמית גבוהה במיוחד. במהלך לימודיהם נחשפים הסטודנטים לשלל פעילויות נוספות, כגון: שיתופי פעולה עם התעשייה, היכרות עם היצירה של מעצבים מובילים בתחומים ואמנים המשיקים לעולם העיצוב, חשיפה למעצבים מובילים מהארץ  ומחו״ל, תערוכות בארץ ובחו״ל, כנסים, הרצאות וסדנאות אורח ומגוון תערוכות ב״גלריה ויטרינה״ ע״ש ג׳וליה מזרחי הנמצאת במכון. כל אלו מקנים לבוגרי הפקולטה את כל הכישורים, הידע, והכלים על מנת להוביל תהליכי עיצוב בעולם היצירה הישראלי, וכמובן את שוק העבודה הישראלי בדרך הטובה ביותר.

המחלקה לעיצוב תקשורת חזותית

פתיחה: יום שני, 4 ביולי,  נעילה: יום חמישי, 7 ביולי 2022

שעות פתיחה: 4.7.  18:00  פתיחה חגיגית

5-7.7  ימים ג-ה  10:00-21:00

8.7. יום שישי  10:00-15:00\

10.7  יום ראשון  10:00-15:00

המחלקה לעיצוב תעשייתי והמחלקה לעיצוב פנים

פתיחה: יום חמישי, 14 ביולי,  נעילה: יום שישי, 22 ביולי 2022

 

שעות פתיחה: 14.7.  18:00 פתיחה  חגיגית

15.7.   יום שישי 10:00-15:00

ימים א-ה 17-21.7  10:00-21:00

22.7. יום שישי 10:00-15:00

 

המכון הטכנולוגי חולון HIT  הפקולטה לעיצוב בניין 6 רח' הופיין 63 חולון

 

נועה זאבי עיצוב תעשייתי המכון הטכנולוגי חולון
ניצן טביב עיצוב תעשייתי המכון הטכנולוגי חולון
ניצן טביב עיצוב תעשייתי המכון הטכנולוגי חולון
ניצן טביב עיצוב תעשייתי המכון הטכנולוגי חולון

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here