מה היתרונות בלימוד תואר שני? באיזה מקצועות התואר השני מקנה יתרון? הרבה שאלות עולות בנושא התואר השני. בכתבה זו ריכזנו 6 נקודות לזכותו של התואר השני.
אין גבול לידע
יהיה אשר יהיה המקצוע בו בחרתם להתמקד, תמיד תוכלו להרחיב עליו את הדעת. בין אם מדובר בתואר במדעי המח, תואר במשפטים או כל תחום לימודים אחר הקיים במוסדות הלימוד – כמות הידע בו היא אינסופית ותמיד מומלץ להעשיר את ההבנה בו. לימודי תואר ראשון לרוב מתעסקים בפרקי המבואות של התחום, ובמובן מסוים מגרדים את קצה קצהו של הידע ותו לא. לימודי תואר שני מאפשרים כבר התמחות בנושא ספציפי יותר בתחום הרחב, הבנה מעמיקה יותר באופן כללי והתעסקות בתכנים יותר מורכבים. אם ברצונכם להרחיב את מאגר הידע האישי, לימודי תואר שני הם המסגרת האידיאלית לשם כך.
דלת הכניסה למחקר
העולם האקדמי הוא עולם מעניין ועשיר אשר קוסם לרבים. האפשרות לחקור ולהתפתח בתחום, ללמד את דורות העתיד הבאים ואולי אף להיות חתום על התגליות המרגשות הבאות היא בהחלט אופציה מושכת שעומדת על הפרק. כמובן, בכדי להמשיך בעולם המחקר והאקדמיה יש צורך בתואר שני, הוא למעשה תנאי הכרחי (אם כי לא תנאי מספיק) עבור התקדמות לעבר דוקטורט ופרופסורה.
בוגרי תואר שני נהנים יותר
במישור הכלכלי, בוגרי תואר שני מרוויחים יותר מבוגרי תואר ראשון. זה אמנם נכון רק באופן כללי (כמו כל הסקרים והמשאלים בעולם בערך) אך זה עדיין פרט בעל חשיבות. בוגרי תואר שני מרוויחים בממוצע כמעט פי שניים מבעלי השכלה תיכונית, בעוד שבוגרי תואר ראשון מרוויחים בממוצע \"רק\" פי אחד וחצי מהם.
השורה החשובה ביותר
מדינת ישראל היא בין המדינות המשכילות בעולם, עם אחוז מרשים של בוגרי תואר ראשון. על מנת להתבלט מבין כל המועמדים המשכילים לעיתים יש צורך בהעמקת ההשכלה. במקצועות ותפקידים רבים, סיום תואר שני הוא יתרון משמעותי (למשל, במשרות בכירות של ניהול) אשר יכול להיות הגורם המבדיל בין מועמד אחד לאחר. מדובר בשורה חשובה ביותר בקורות החיים, שבהחלט שווה להשקיע בה.
התפקיד מחייב
ישנם תפקידים ומקצועות מסוימים בהם התואר השני הוא בונוס אך איננו דבר מחייב. כך לדוגמה, עורך דין יכול לעבוד בתחומו גם ללא תואר שני במשפטים, הגם שהתואר הזה עשוי להוסיף לו נקודות זכות וערך מוסף. לעומת זאת, ישנם מקצועות בהם לא ניתן להתקדם (ואף להתחיל) ללא תואר שני. מקצועות הרפואה והפסיכולוגיה הקלינית למשל, דורשים תואר שני על מנת לעבוד בתחום, כך שלימודי תואר ראשון בלבד במסגרתם אינם מספקים בהיבט התעסוקתי.
פורשים את הרשת
בעולם התעסוקה של ימינו לנטוורקינג יש משמעות ענפה. לבד מכישורים וידע בתחום, יש גם צורך בקישורים. כלומר, חיבור כזה או אחר לדמויות מפתח בתחום המקצועי שיוכלו לסייע לך להשתלב בו בבוא העת. במקרים מסוימים, לימודי תואר שני מעמיקים את הקשרים הללו. בעוד שבלימודי תואר ראשון, התלמיד הוא אחד מני רבים, בתואר השני הוא כבר עשוי להיות דמות מובחנת ובעלת שם אצל המרצים, ואף לעבוד איתם יחדיו כחלק מעבודת מחקר או הנחיה. לא פעם, מדובר בעניין בעל חשיבות רבה להמשך הקריירה.