קרדיט: Pixabay

מצוות כשרות היא אחת המצוות החשובות ביהדות, דיני הכשרות הם רבים וסבוכים ויהודים לאורך כל הדורות עבדו קשה מאוד על מנת להביא לביתם מזון כשר בלי שום חשש ופקפוק

בשנים עברו לפני מהפכת התעשייה כל אדם הכין את מוצרי הגלם לביתו או מקסימום היה צועד לביתו של החלבן וקונה חלב, ואולי גם גבינה, מהירקן היה קונה ירקות ומי בכלל חלם על מוצרים יותר רציניים מזה, אם מהפיכת התעשייה התחילו להופיע בשוק עוד ועוד חומר גלם לייצור מזון ולאט לאט נוצרה בעיה, אם בעבר אדם שרצה לשמור כשרות פשוט יכל לסמוך על החלבן הדתי או הירקן הדתי ולקנות ממנו ללא פקפוק, ממפעלים גויים או מפעלים שלא ידוע מי בדיוק אחראי על ייצור המזון לא ניתן לקנות בלי חשש של מזון לא כשר, ולכן הוקמו גופי כשרות שתפקידם לפקח על ייצור של מזון כשר לפי כל כללי ההלכה.

על מנת להיות בקי בהלכות האלו היה על המשגיח לעבור קורס כשרות מקיף שבו היה לומד את כל הדינים שעליו לדעת על מנת לשמור על כשרות המזון במפעלים.

מי אחראי על כשרות בארץ?

בארץ יש גוף כשרות מרכזי תחת הרבנות הראשית, ותחתיו יש הרבה מאוד כשרויות פרטיות בדרגות הקפדה שונות וכל אדם יכול לבחור בעצמו באיזה כשרות הוא משתמש.

יש את גוף הכשרות המרכזי של הרבנות הראשית שלה יש כשרות רגילה וכשרות מהדרין, יש כשרויות שונות של גופים רבניים שונים כמו צוהר ועוד, ויש השגחות פרטיות רבות כמו בדץ העדה החרדית, שארית ישראל, הרב מחפוד, הרב רובין, הרב לנדאו ועוד ועוד

 

באיזה מקומות יכול לעבוד משגיח כשרות?

משגיח כשרות יכול לעבוד בבתי מלון שם עליו לשעות במהלך השבוע ובשבתות ולפקח על ייצור המזון ועל הסעודות ושאין ערבוב בין המטבח החלבי למטבח הבשרי, הוא יכול לעבוד במסעדות שם תפקידו לפקח על תהליך ייצור המזון, לבדוק את הירקות על נקיותם מתולעים, לבדוק את הכבד שצליותו נעשית כראוי.
הוא יכול לעבוד במפעלים ברחבי הארץ ולהשגיח שכל הכללים נשמרים והוא יכול גם לטוס לחול למפעלי מזון ברחבי העולם ולהשגיח על כל תהליכי הייצור ולדווח לגוף ההשגחה שמינה אותו.
משגיח הכשרות לחילופין יכול להיות שכיר של המסעדה או שכיר של גוף ההשגחה, כל מקום לפי איך שזה עובד אצלו.

 

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here